40-jarig jubileum

Plaza Suite

Neil Simon

Zondag 28 april 1991

Reactie uit “De Gazet van Antwerpen”

Westmalse Schalmei jubileert met gratis “Plaza Suite”

Het veertigjarig bestaan van De Schalmei werd op een bijzonder originele wijze gevierd: alle Westmallenaars mochten gratis naar het toneel. Op het programma stond “Plaza Suite” van Neil Simon, in een regie van Peter Mertens.

Bij het begin van de avond heette de voorzitter Luc Verhoeven de genodigden en andere toeschouwers hartelijk welkom. Zijn dank ging uit naar de ereleden en allen die hadden bijgedragen tot de groei en de bloei van de vereniging.

Tijdens de pauze wees Aloïs Van Utrecht, voorzitter van AKVT- Kern Kempen, op de verdiensten van De Schalmei en feliciteerde de vereniging.

“Plaza Suite”, zoals dat in Westmalle werd opgevoerd, was een tweeluik. In de twee delen speelden zich verschillende intriges af, maar de plaats van handeling – een suite in een Luxehotel – was dezelfde.

In deel één maakt een echtpaar zich druk om de dochter, een bruid (Lieve Boeynaems), die zich in de badkamer heeft opgesloten. Het geraas en getier van de vader (Jef Verheyen) en de moeder (Rit Raus) mogen niet baten. Een kort en koel zinnetje van de bruidegom (Peter Mertens) doet echter wonderen, tot grote verbazing van de ouders.

Het tweede luik kan geresumeerd worden als een twist tussen twee echtgenoten, gespeeld door Veerle Peeters en Luc Verheyen. Bijkomend traden ook nog op: Peter Mertens als kelner en Kris De Roover als de secretaresse van de hoofdrolspeler.

“Plaza Suite” bewees in elk geval dat de Westmalse kring het nodige talent in huis heeft om het publiek te boeien.

(Jan Vorselmans)