Misdaad aan het meer

George Batoon

 Thriller in 3 bedrijven


Regie : Jan Vandenbril

 

vrijdag 3 en zondag 5 april 1992

DOKTER LANE Wim Elst
ELLEN CLAYTON Veerle Peeters
KAREN CLAYTON Carine Geerden
JENNY Chris De Ceuster
ZUSTER PEPPER Tin Van Laerhoven
TOM PHILIPS Luc Verheyen
Regie-assistentie Luc Verhoeven
Decor: Technische ploeg o.l.v Kris Verheyen
Luc Mariën
Belichting en Geluid Herman Etienne
Paul Vandenbril
Chris Van steen
Tekstcontrole Edith Verheyen
Carola Geys
Rit Raus
Grime Sandra Croenen
Kris De Roover
Speciale effecten Willy Heyvaert

Het huis van de family Clayton, gelegen op een rots hoog boven een meer op de grens van Amerika en Canada.

Ellen, gekluisterd aan een rolstoel na een auto-ongeluk waarbij haar vader om het leven kwam, wordt omringd met de beste zorgen. Vooreerst door haar stiefmoeder Karen maar ook en vooral door de trouwe huishoudster Jenny. Verder is er nog dokter Lane die dagelijks zijn bezoekje brengt.

>Toch gaat Ellen niet vooruit in haar genezing, soms opstandig dan weer gelaten ondergaat zij alles. Tot op zekere dag dokter Lane voor een congres naar Montreal moet. Hij voorziet echter wel in zijn opvolging door de komst van ziekzuster Pepper en dokter Philips.

Dit veroorzaakt bij Ellen echter heel wat emoties. Toch geraakt zij bevriend met zuster Pepper, wat huishoudster Jenny helemaal niet bevalt. Bovendien wordt ze zelfs verliefd op de jonge dokter Philips, zeer tegen de zin van haar stiefmoeder. Zo ontstaan er vaak spanningen tussen de bewoners van het huis. Wanneer dan op zeker dag op zuster Pepper geschoten wordt, in het meer beneden een lijk aanspoelt en bovendien een geheimzinnige figuur door en rond het huis sluipt, worden de relaties nog moeilijker. Iedereen wordt er immers van verdacht dat hij of zij iets met het gebeurde zou kunnen te maken hebben. Maar sterker nog dan dat leeft bij eenieder de angst voor wat de anderen nog meer zouden kunnen beramen…

Reactie uit “De Gazet van Antwerpen”

Tijdens de drie opvoeringen van “Misdaad aan het meer”, een thriller van George Batoon, hield de Westmalse toneelkring De Schalmei het publiek steeds in zijn ban. De mensen in de zaal reageerden gepast op de hachelijke situaties waarin de personages verzeild geraakten.

Jan Vandenbril kon zich als regisseur haast geen beter debuut indenken. Een andere nieuwkomer, actrice Carine Geerden, deed zich – net als de andere spelers – eveneens in gunstige zin opmerken.

(Jan Vorselmans)