Jamadama’s

Paul Coppens
Regie : Jan Vandenbril

zaterdag 27 november 1993 – Oostmalle
zaterdag 4 december 1993 – Westmalle
zaterdag 11 december 1993 – Sint Lenaarts

JAKLIEN Tin Van Laerhoven
MARGRIET Carine Geerden
DANIELLA Goedele Verheyen
MARTINE Cindy Duchêne
Tekstcontrole Veerle Peeters
Chris De Ceuster
Kris De Roover
Grime Sandra Croenen
Decor Luc Michiels
Luc Mariën
Licht en Geluid Paul Vandenbril
Nicole Van den Heuvel
Sylvain Domen
Chris Van steen
Regie-assistentie Luc Verhoeven

Kinderkoor “De Wielewaaltjes” uit Westmalle, o.l.v. Kris Vermeylen en Chris Bastiaensen, zorgden voor de muzikale inleiding van elk bedrijf.

Vier vrouwen komen geregeld samen, elk met hun voornemens en hun dromen, met hun eigen karakters, hun vreugde en verdriet, hun goede en kwade eigenschappen. Vier vrouwen , vier mensen zoals wij allemaal. Jaklien, Margriet, Daniëlla en Martine, samen de meidengroep “De Jamadama’s”, volgen wij gedurende een jaar. Zoals de seizoenen met ups en downs. Gewone handelingen en gebeurtenissen, herkenbaar voor iedereen. Zo herkenbaar dat de toeschouwer zich voor een spiegel waant, in dit geval een grootse lachspiegel. Auteur Paul Coppens noemt zijn stuk een komedie; het is een knotsgekke komedie.

Reactie uit “De Gazet van Antwerpen”

Toneelkring De Schalmei amuseerde in Oostmalle het publiek met “De Jamadama’s”. Deze knotsgekke komedie werd gedragen door Tin Van Laerhoven, Carine Geerden, Cindy Duchêne en Chris De Ceuster. Deze laatste verving Goedele Verheyen, die door omstandigheden moest afhaken. Chris had precies één week tijd om haar rol in te studeren. Tijdens de gezamenlijke repetities kon ze rekenen op de gewaarde hulp van regisseur Jan Vandenbril en de overige Schalmeileden. Het Oostmalse publiek was best te vreden over de acteerprestaties van de vier vrouwen.

(Jan Vorselmans)