Hoogseizoen

Leslie Sands


Regie: Luc Verhoeven

Zaterdag 29 november 1997 – Gemeentelijke Feestzaal Oostmalle
Zaterdag 6 december 1997 – Parochiezaal Westmalle
Zaterdag 13 december 1997 – ’t Centrum St Lenaarts

MEVROUW HEMELRIJK Cindy Duchêne
RITA SPRANGERS Anita Elst
NELLIE Heidi Lenaerts
TONY BOX Walter Van Hove
THEO OSTING Leo De Keyser
GREET OSTING May Valenberghs
TILLY OSTING Nancy Van Herck
GERARD PEETERS Wim Haest
GERDA PEETERS Greet Verhoeven
Decorbouw Luc Michiels
Dave Van Ooyen
George Hutsebaut
Luc Mariën
Dirk Van Nuffel
Geluid en belichting Paul Vandenbril
Grime Carine Dewolf
Tekstcontrole Pierre Celens
Cindy Lenaerts
Wendy Verheyden

Belgische Kust – Hoogseizoen

Een bezoldigd echtpaar, een hippe dochter, een soldaat die niet opdaagt, een dove schoonmoeder, casino-artiesten, een pas getrouwd stel, … het wordt net iets teveel voor Mevrouw Hemelrijk, die er, sinds de dood van haar man, alleen voor staat (met haar meid Nellie) als uitbaatster (lees: uitbuitster) van Hotel Paradiso… twee minuten van zee!

Fakrea te gast bij

"De Schalmei" Malle "HOOGSEIZOEN" 
Auteur: Leslie Sands 
Regie: LUC Verhoeven 

 

Op een zeer ludieke manier trekt de auteur een rode draad doorheen de menselijke verhoudingen, of hoe zwaar futiliteiten binnen een huwelijk soms wegen.

Voorbeelden: De uitbaatster (uitbuitster) van Hotel Paradiso, die door het vroegtijdig heengaan van haar man (hij had zijn hele leven niets goeds voor haar kunnen doen) er alleen kwam voor te staan. Ze is echter vergeten hieruit haar conclusies te trekken en blijft met haar onhebbelijk karakter het de hotelgasten moeilijk maken.

De hotelgasten: een kersvers getrouwd koppel, eentje dat reeds 5 jaar getrouwd is en een "zilverhuwelijkpaar" met hun vrijende dochter.

Rita en Tony waren eens gelukkig getrouwd maar leven nu zakelijk naast elkaar. Tony zit in de showbizz en zoekt vers bloed. Dit wordt hem aangereikt door Greet en Theo. Greet trouwde 25 jaar geleden met Theo en schonk hem een flinke dochter Tilly en een bemoeizieke schoonmoeder. De vrijer van Tilly mag mee op vakantie, maar verschijnt niet op het appèl. Hij wordt door extra dienst weerhouden. Tony profiteert van deze situatie en weet Tilly te overhalen de showwereld in te trekken. Maar net als Rita weet Tilly al rap dat het niet al goud is wat blinkt. "De Schalmei" brengt dit stuk pretentieloos, vlot, plezierig om naar te kijken. Het stuk ligt de acteurs bijzonder goed en de toeschouwer geniet van een mooie toneelavond. (F.V.)