Hoera, ’t is een . . . jongen ! ! !

Arnold & Bach

Dolle klucht in 3 bedrijven
Regie: Koen D’Haen

zaterdag 18 november 1972 – Vlimmeren
zaterdag 25 november 1972 – Zoersel
zaterdag 2 december 1972 – Oostmalle
zondag 10 december 1972 – Sint Lenaarts
zaterdag 16 december 1972 – Westmalle

kabinetschef - NACHTEGAAL THEODOOR Jef Jansen
zijn vrouw - MATHILDE Marie-Louise Symoens – Scheers
hun dochter - HENNY Gudi Taymans - Raymakers
professor - WEBER WALTER Julien Symoens
vriendin van Henny - HELGA Annemie Luyten
advocaat - WELLING PAUL Marc Luyten
PAPPENHEIMER FRITS Jef Stoffels
meid bij Weber - ANNIE Brenda Van Hove
timmerman - BEENTJES Jos Geens
Toneelmeester Staf Verbist
Techniek Robijn Verbist
Schilder-behanger Albert Coninx
Grime Stan Mestagh

 

Reactie uit "Gazet van Antwerpen"

Volle zalen voor « Hoera, 't is een... jongen»
De Schalmei uit Westmalle voor eigen volk

Gewoontegetrouw verzorgt liefhebberskring De Schalmei uit Westmalle ook dit seizoen een aantal toneelvoorstellingen ten voordele van de gehandicapten van KVG, gouw Oostmalle. Reeds verscheidene gemeenten kwamen aan de beurt.

Heden zaterdag komt Westmalle zelf aan bod. Van 20 uur af staan de leden van De Schalmei er op de planken van de parochiezaal. Het sukses en de volle zalen van de gemeenten waar het stuk reeds werd opgevoerd, doet vermoeden dat Westmalle voor zijn eigen liefhebberskring beslist geen uitzondering zal maken.

«Hoera 't is een... jongen» is trouwens een stuk waaraan iedereen biezonder veel genoegen kan bleven. Het stuk, geschreven door Arnold en Bach, verhaalt de geschiedenis van een zoon die eigenlijk twee vaders bezit. Een dolle klucht, die voor de gelegenheid door regisseur Ferdi Vandendael werd overgebracht naar de situatie van de jaren twintig. De Schalmei heeft bij deze opvoering ook biezonder veel zorg besteed aan decor, grime en kostumering, 7.0-dat ook de erg kritische kijker zal moeten beamen dat degelijk lief-hebberstoneel tot heel wat in staat is.

Jef Stoffels als Frits Pappenheimeir, die eigenlijk Weber heet maar ook nog als schrijver, een matroosje en een baby voor de pinnen komt, steelt de show. Jef Jansen is een autoritaire, strenge en rechtvaardige, maar zoals later blijkt ook niet zo 'onschuldige vader.

De rol van zijn vrouw wordt vertolkt door Mieke D'Haen en haar dochter is Gudi Taymans -Raymakers, gezellig om ze aan het werk te zien. Dan zijn er nog Koen D'Haen, de vriend des huizes, advokaat van beroep, en in feite de oorzaak van de hele geschiedenis ; de vriendin des huizes, Alda Stynen-Laurys.sen ; Julien Symons, in de eerder ondankbare rol van de jonggehuwde en Maria Verbist - Pluym als het dienstmeisje dat niet op haar tong gevallen is.