Het Nut van Koffieprut

Nieuwe versie van "Glazen Bol en Koffieprut"

Komedie in drie bedrijven
van Hilda Vleugels

Regie:
Luc Verhoeven
Els Kerstens

Zaterdag 20 november 2004 te 20:00
Cultureelcentrum Oostmalle
Zaterdag 04 december 2004 te 20:00
Parochiecentrum Sint Martinus Westmalle
Zaterdagdag 11 december 2004 te 20:00
't Centrum Sint Lenaarts

 

Mm Blanche   Lutgard Vermeiren

Gerard   Sam Van Dyck
Ursula   Francine Van Den Bulck
Gust   Leo De Keyser
Marjan   Cindy Duchene
Thomas   Jan Vandenbril
Pascale   Greet Verhoeven
Philip   Tom Maes

Decor Luc Michiels
  Seppe Bastiaensen
  Ingrid Van Giel
geluid en Licht Bart Van Gestel
  Arne Van Listenborg
Grime Karin DeWolf

Tekstcontrole Els Kerstens
Programma Leo De Keyser
Website Kris Brosens

De Engelse vertaling van dit stuk behaalde een eervolle plaats bij de 10 genomineerden in de George Kernodle New Play Competition 1999 te Arkansas - U.S.A.

Over de inhoud:

Tijdens een consult bij een waarzegster krijgt Ursula, gehuwd met een luie man, het advies om in staking te gaan. Pascale, getrouwd met een betweter, zou beter het hulpeloos vrouwtje spelen. Marjan, opgezadeld met een pessimist, kan of scheiden of een sensuele seksbom worden. Dan gaan ze op vakantie...

Meer over deze komedie kan je vinden op de website van Hilde Vleugels

 

http://www.hilplays.com/hetnut.htm

Biografie van Hilda Vleugels

Reactie van de Schrijfster

 

Graag had ik jullie verteld hoezeer ik van de voorstelling genoten heb. Dat de acteurs daar voor een groot deel hebben toe bijgedragen, spreekt voor zich. Maar ook de decorbouwers, de technische ploeg,  en last but not least de regisseurs, hebben er een prachtvoorstelling van helpen maken. Een welgemeende proficiat aan de ganse crew. 't Was geweldig!

Wanneer een auteur een stuk schrijft, stelt hij zich voor hoe de personages zich gedragen. Niet alle opvoeringen voldoen aan die voorstelling. Maar bij jullie "koffieprut" zag ik al mijn personages in levende lijve. Vooral het paar "Marianne-Thomas" was prachtig neergezet. "Op het lijf geschreven", zegt men al wel eens. Maar in feite zou men moeten zeggen: "vanuit de buik geacteerd", nietwaar? Ook Pascale verdient een extra pluim. Vooral bij haar woede-uitvallen zag en hoorde ik "bruisend/briesend talent". 'k Hoop dat ik met deze opmerkingen geen afbreuk doe van de performance van de andere acteurs. Ook zij waren glansrijk. Heimelijk hoop ik zelfs, dat diezelfde ploeg acteurs ooit m'n stuk "Ge moogt hem hebben" of "De geremde feeks" mag opvoeren. De personages zouden hun wel liggen, denk ik. ('De geremde feeks ' kan trouwens van het internet geplukt worden of ik kan het ook gratis per email sturen. Alleen SABAM=auteursrechten dienen bij opvoering betaald; uitgeverskosten vallen weg.)

Hilda Vleugels
http://www.hilplays.com