De nonnen van Navarone

Anton Klee

Regie : Jan Vandenbril

zaterdag 26 november 1994 – Oostmalle
zaterdag 3 december 1994 – Westmalle
zaterdag 10 december 1994 – Sint Lenaats

ZUSTER IMELDA Carine Geerden
USTER HYACINTHA Mieke Verwerft
ZUSTER THERESIA Wendy Peeters
ZUSTER HELENA Cindy Duchêne
ZUSTER CLARA Chris Claes
PATER CAMILLUS Jan Vandenbril
PATER VICTOR Jürgen Taeymans
Tekstbegeleiding Chris De Ceuster
Tin Van Laerhove
Veerle Peeters
Decor Luc Mariën
Luc Michiels
Geluid Paul Vandenbril
Belichting Sylvain Domen
Muzikale arrangementen Karin Laenen
Grime Chris De Roover
Public Relations & onthaal Ann Hellemans
Kris Brosens
Algemene leiding Jan Vandenbril

Inhoud:

Wat speelt er zich af achter de dikke kloostermuren? Hoe is het leven daar? Hoe was het vroeger, en hoe zal het er in de toekomst zijn? In “De nonnen van Navarone” wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht, want zij geven de toeschouwers een beeld van hun dagelijkse wereldse bezigheden.

Op een bepaald ogenblik besluit de overste een stap terug te zetten in het verleden, met de bedoeling de vaste waarden van gebed en rust weer te vinden. Deze rust wordt echter geregeld verstoord door het bezoek van twee paters, die het niet zo erg op deze terugkeer begrepen hebben.

Reactie uit “De Gazet van Antwerpen” 

De Schalmei uit Westmalle speelt ook dit najaar toneel ten bate van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten (KVG). Ditmaal werd gekozen voor “De nonnen van Navarone”. De eerste opvoering in een reeks van drie vond plaats in Oostmalle. Er werd gespeeld voor een nokvolle zaal. Velen waren zelfs verplicht rechtstaand het spektakel te volgen.

Mede dankzij het inleveringvermogen van het publiek groeiden de acteurs uit tot ver boven hun kunnen. Opmerkelijk was het debuut van nieuwe, jonge talenten als Chris Claes, Wendy Peeters en Mieke Verwerft.

  (Jan Vorselmans)