Speelkalender

---------------------- Stelt voor:

Kasteel
-
te koop


van Erik Persoons

Blijspel in 8 taferelen


Regie Luc VerhoevenBeste vrienden, toneelliefhebbers,
 
Door het Coronavirus hebben we eerder dit jaar (maart en april) onze voorstellingen reeds moeten opschorten omdat we uiteraard de veiligheid en gezondheid van ons publiek alsook ons team ten allen tijde willen vrijwaren. Op dat ogenblik hadden we een alternatief gezocht en gevonden om de voorstellingen te laten doorgaan in het eerste weekend van september. Echter is het met de huidige social distance maatregelen nog steeds onmogelijk om in groep te repeteren. Ook de onzekerheid over de situatie in september en het feit dat we geen zicht hebben op hoeveel mensen we mogen uitnodigen en op welke manier we deze dan mogen laten plaatsnemen in de parochiezaal dat we na heel wat slapeloze nachten alsook rijp beraad binnen onze vereniging hebben besloten om tot onze spijt ook de voorstellingen in september te annuleren.
Het is de bedoeling dat deze voorstellingen een feest zijn en dat kan nu in de omstandigheden waarin we ons bevinden niet gegarandeerd worden en dan is voor ons de verstandigste keuze om  veiligheid te laten primeren. Ook wij als vereniging zullen het jaar 2020 niet snel vergeten, het is de eerste keer in ontelbare jaren dat we er niet samen met jullie, ons trouwe publiek, zullen staan. De allereerste keer dat we jullie geen voorstelling zullen brengen in het theaterseizoen. Maar niet getreurd! Elk nadeel heeft zijn voordeel, op die manier hebben we meer tijd om ons klaar te stomen tegen het seizoen van 2021!
We noteren alvast 19/20/21 en 26/27 februari 2021 in onze agenda en kijken er met ongelooflijk veel goesting naar uit om jullie dan allemaal terug te verwelkomen! Hopelijk kunnen we rekenen op jullie begrip en zijn jullie er samen met ons bij voor de volgende voorstelling.

Tot ziens!!!!Korte inhoud:

Het kasteel van de familie Van Taxen Koperbrug wordt te koop gezet door de oudste dochter Astrid zonder medeweten van de andere familieleden. Als dit aan het licht komt willen die een clausule die in de verkoopovereenkomst staat gebruiken om de verkoop tegen te houden. Het kasteel mag namelijk niet verkocht worden indien kan worden aangetoond dat het een historische waarde heeft. Omdat er in het dorp algemeen geweten is dat de schilder Pablo Picasso ooit in het kasteel verbleef, smeden de kleindochter Elisabeth (Lizzie) en het personeel van het kasteel het plan twee "onbekende" Picasso's (die ze zelf hebben gemaakt) te verstoppen in het kasteel. Daar moeten ze dan "gevonden" worden door de notarishulp Toon, die een oogje op de kleindochter heeft en dus mede in het complot zit. Hij zal later, als kunstkenner verkleed, ervoor moeten zorgen dat iedereen overtuigd raakt dat het echte Picasso's zijn waardoor het kasteel niet verkocht mag worden. Maar de oudste dochter laat het er niet bij en huurt een echte kunstkenner in. Gevolg: verwarring alom.
We verwachten jullie.

Volg ons eventueel ook op
Facebook Facebook.