Jef Stoffels overleden00011.jpg Jef Stoffels zette zich meer dan 40 jaar in voor het amateurtoneel. 
Foto: Marc Wouters

 

Jefke Stoffels overleden

De bekende Westmalse volksfiguur Jef Stoffels is niet meer. Hij sukkelde de jongste tijd met zijn gezondheid, waardoor hij schipperde van het ene ziekenhuis naar de andere verzorgingsinstelling. Sinds 6 juli verbleef Jef in het Oostmalse rusthuis Herfstzon, waar hij vorige vrijdag rond het middaguur overleed. Hij was 65. , Jefke, zoals de vrienden hem noemden, werd geboren op 5 november '29 in Schoten. Toch werd hij beschouwd als een echte Westmallenaar, omdat hij er al van zijn derde levensjaar woonde. Deze vrijgezel in hart en nieren oefende diverse beroepen uit. Zo was hij ondermeer actief in een schrijnwerkerij, in een fabriek van salontafels, in een papierwarenfabriek en ten slotte in gemeentedienst. Velen zullen hem blijven herinneren als de sympathieke toezichter van de sporthal en het cultureel centrum.

Meest van al was Jef bekend als acteur bij het liefhebberstoneel. Op zijn zestiende debuteerde hij bij de Kajotters (KAJ) in het eerder tragische "Het huis op de heide". Later zou hij zich inspannen ten bate van Milac, KLJ en VKAJ, als deze verenigingen een toneelstuk op de planken brachten.

In '51 was Jef erbij als toneelkring De Schalmei in Westmalle werd opgericht. Sindsdien speelde hij verschillende rollen bij deze vereniging, die hij mee hielp uitbouwen tot een toonaangevend gezelschap. Jef doorzwom daarbij zowat alle toneelwatertjes: straatoptredens, wagenspelen, cafétheater en ga zo maar door. In "88 werd Jef gehuldigd omwille van zijn ruim 40-jarige inzet ten bate van het liefhebberstoneel.

De plechtige uitvaarliturgie vindt woensdag 26 juli om 10 u. plaats in de Sint-Martinuskerk in Westmalle.

 

Ik ben moe na deze lange reis.
Al wat ik vraag is een rustige slaap
en dromen over hen,
die achterblijven.
 

In dankbare herinnering aan

Jozef STOFFELS

lid van de toneelkring
"De Schalmei"

geboren te Schoten
op 5 november 1929
en godvruchtig overleden te Malle
(rusthuis "Herfstzon")
op 21 juli 1995,
begeleid door de gebeden
van de H. Kerk.

 

Sterven doe je niet ineens
maar af en toe een beetje
en alle beetjes die je stierf
't is vreemd, maar die vergeet je
het is je dikwijls zelfs ontgaan
je zegt ik ben wat moe
maar op 'n keer dan ben je aan
je laatste beetje toe.

Toon Hermans

 


De familie dankt u
allen voor uw medeleven.

 

Begraf./Priv. rouwkamers Jochums, Oostmalle
tel. (03) 312 22 09.